Fudbalski rezultati proteklog vikenda – poraz Drine, pobjede Budućnosti, Tabanaca, Trnovice, Podrinja

FUDBAL ZVORNIK

Fudbalski rezultati proteklog vikenda – poraz Drine, pobjede Budućnosti, Tabanaca, Trnovice, Podrinja

 

U trećem kolu Prve fudbalske lige Republike Srpske, Drina je poražena na svom terenu od ekipe Kozare iz Gradiške rezultatom 1:2. Jedini gol za Drinu postigao je Tvrdišić. U idućem kolu Drina gostuje kod ekipe Sloge iz Doboja.

U ovom kolu, desilo se nekoliko iznenađenja. Gostujuće pobjede ostvarile su Sloga u Banjoj Luci nad Željezničarem /0:3/,  Sloboda nad Sutjeskom /0:1/, Rudar iz Prijedora, u derbiju kola nad Zvijezdom 09 /0:1/. Leotar je savladao na svom terenu Ljubić sa 4:0, Borac iz Kozarske Dubice bio je bolji od Jedinstva iz Brčkog i slavio sa 3:0. Mladost i Sloga su igrali 1:1, a Tekstilac je savladao Podrinje iz Janje sa 1:0.

Na tabeli su se izdvojile ekipe Kozare, Leotara, Rudara i Sloge sa 7 bodova. Drina je nakon ovog kola deveta sa 4 boda.

U petom kolu Premijer lige BiH, Borac je poražen od Širokog Birjega /3:0/, a Krupa i Radnik su igrali neriješeno 1:1. Iznenađenje su napravili fudbaleri Mladosti iz Doboj Kaknja savladavši u Sarajevu Željezničar sa 1:0. Sarajevo i Velež su igrali 1:1, Zrinski je savladao Slobodu sa 1:0, a Tuzla Siti ekipu Olimpika sa 3:2.

U trećem kolu Druge lige, grupa Istok, Budućnost iz Pilice savladala je u Bratuncu domaće Bratstvo sa 4:0. Guber je u Srebrenici slavio nad Mladošću iz Gacka sa 1:0. Vlasenica je savladala ekipu Ilićka 01 sa 1:0, a Milići su poraženi od domaćeg Jedinstva Brodac sa 1:0.

Na tabeli su se izdvojile ekipe Budućnosti, Romanije i Mladosti iz Gacka sa po 6 bodova.

U trećem kolu Regionalne lige, grupa Istok postignuti su ovi rezultati: Zadrugar-Tabanci 1:2, Šekovići-Trnovica 1:5, Čelopek-Mladost 1:5, Podrinje-Janja 4:0 i Lokanj-Jedinstvo 1:2. Na tabeli se izdvojila Sloga iz Gornjeg Crnjelova sa devet bodova, a prate je Trnovica, Rudar 1925 i Tabanci sa po 7 bodova.

(Za infobirac.net – D.Gajić)