U Zvorniku sedam, Bratuncu četiri, a Srebrenici dvije novozaražene osobe

BRATUNAC ZVORNIK

U Zvorniku sedam, Bratuncu četiri, a Srebrenici dvije novozaražene osobe

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 554 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 139 osoba u Republici Srpskoj. Radi se o 61 muškoj i 78 ženskih osoba, od kojih je 29 mlađe, 88 srednje i 22 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 23 osobe su iz Banjaluke, 14 iz Gradiške, devet iz Prijedora, osam iz Laktaša, po sedam iz Mrkonjić Grada, Rogatice, Trebinja i Bijeljine, po šest iz Zvornika, Srpca i Čelinca, pet iz Pala, po četiri iz Bratunca, Doboja, Кotor Varoša i Prnjavora, po tri iz Istočne Ilidže i Foče, po dvije iz Srebrenice i Šamca i po jedna iz Broda, Istočnog Novog Sarajeva, Кneževa, Кozarske Dubice, Lopara, Teslića, Ugljevika i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se ženama srednje i starije životne dobi iz Banjaluke, Bijeljine i Mrkonjić Grada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 6.648 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 227 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 3.967 osoba, testirane su ukupno 61.887 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 255, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 60, a u opštim bolnicama 195.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.291 osoba, a nadzor je završen kod 52.283 osoba.

(infobirac.net)