Akcija „Skuter“: Pretresi i hapšenja u Tuzli, Kalesiji i Zvorniku

ZVORNIK

Akcija „Skuter“: Pretresi i hapšenja u Tuzli, Kalesiji i Zvorniku

 

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu SIPA u BiH pretresli su stambene i poslovne objekte na 11 lokacija u Tuzli, Kalesiji i Zvorniku, te uhapsili sedam lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo organizovani kriminal i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Tokom jučerašnjeg pretresa, koji je sproveden u okviru akcije kodnog naziva Skuter, otkriveno je i privremeno oduzeto 16.974 kutija cigareta, oko 27 kilograma rezanog duvana, 11 mobilnih telefona sa pripadajućim SIM karticama, novac u ukupnom iznosu od 8.045 evra i 16.390 KM, pištolj, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Operativna akcija Skuter realizovana je po naredbama Suda i Tužilaštva BiH, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i MUP-a Tuzlanskog kantona, saopšteno je iz Sipe.

Sipa će, u vezi sa realizacijom navedenih aktivnosti, u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuće izvještaje.

(Izvor:rtrs.tv)