U Vlasenici nastavljena ulaganja u putnu infrastrukturu

VLASENICA

U Vlasenici nastavljena ulaganja u putnu infrastrukturu

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević najavio je nastavak rehabilitacije i rekonstrukcije lokalnih puteva na području opštine Vlasenica, kao dio velikog projekta koji je započet 2017. godine.

 – S obzirom na to da je Vlasenica opština koja ima blizu 300 kilometara lokalnih, nekategorisanih puteva, cilj nam je da modernizujemo putnu infrastrukturu u svim dijelovima opštine. Trenutno se radi u urbanom području, u naselju Toplik, a u prethodnom periodu završili smo niz kraćih dionica dužine 200 do 500 metara u svim mjesnim zajednicama i nastavićemo taj trend. Takođe, nastavićemo sa radovima i u gradskom jezgru, gdje je planirano asfaltiranje ulice Svetih apostola Petra i Pavla, kao i prilaza u naselju Adelite. Uprkos aktuelnoj situaciji, uspjeli smo da održimo kontinuitet u radu. Desetine kilometara puteva smo sanirali, prioritet nam je da povežemo sva sela i prigradska naselja sa gradom. Кroz sve ono što radi opština Vlasenica sigurno je da je ovo prostor koji ima budućnost – naglasio je Кraljević, dodajući da je plan bio da se u ovoj godini asfaltira 10 do 15 kilometara putnih pravaca, međutim opštinski budžet, kao i budžet institucija Republike Srpske, trpi zbog posljedica krize izazvane pandemijom.

Načelnik Кraljević rekao je da će u ovoj godini oko 2 miliona maraka biti uloženo u modernizaciju putne infrastrukture, te da su već odobrena određena sredstva od strane Vlade Republike Srpske.

(Izvor: opstinavlasenica.org)