Novi ugovori sa bankama – garantovan plasman 36 miliona KM kredita

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Novi ugovori sa bankama – garantovan plasman 36 miliona KM kredita

 

Predstavnici Garantnog fonda Republike Srpske potpisali su danas u Banjaluci nove ugovore o garantovanju sa tri komercijalne banke koje učestvuju u Garantnom programu Srpske za ublažavanje posljedica pandemije virusa korona.

Riječ je o Sberbanci, NLB banci i Adiko banci, a potpisanim ugovorima, uključujući i onaj sa Rajfajzen bankom koji će biti potpisan sutra, garantovano je plasiranje ukupno 36 miliona KM kredita.

TOTALNA RASPRODAJA SE NASTAVLJA 📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢 Vidimo se 😊

Direktor Garantnog fonda Radivoje Krčmar rekao je novinarima da će tokom dana slični ugovori biti potpisani sa još jednom bankom i dvije mikrokreditne organizacije.

On je naglasio da se u skladu sa ovim ugovorima izdaju garancije Srpske bankama koje su ponudile da plasiraju kredite mikro, malim i srednjim preduzećima s ciljem ublažavanja posljedica krize u vezi sa virusom.

TOTALNA RASPRODAJA SE NASTAVLJA
📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢
Vidimo se 😊

Krčmar je naveo da će krediti pomoći firmama ugroženim pandemijom da očuvaju poslovanje, te je ponovio da je ovdje riječ o svojevrsnoj portfolio garanciji u okviru koje Srpska garantuje iznos od 50 miliona KM, na bazi čega se dalje može ukupno plasirati 238 miliona KM kredita.

– Suština je da će 70 odsto biti iznos garancije u odnosu na odobreni kredit. Ovo je kvalitetan instrument obezbjeđenja sredstava, što će ohrabriti banke da ih plasiraju po povoljnijim uslovima nego do sada, a u skladu sa svojim poslovnim politikama – rekao je Krčmar.

TOTALNA RASPRODAJA SE NASTAVLJA
📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢
Vidimo se 😊

Dodao je da očekuje da će Garantni program donijeti dobre rezultate i pomoći ugroženim privrednicima, te da će Fond obavještavati javnost o Garantnom programu.

Predstavnici Garantnog fonda potpisali su nedavno ugovore o garantovanju sa četiri komercijalne banke koje učestvuju u Garantnom programu Srpske za ublažavanje posljedica pandemije virusa korona, a potpisanim ugovorima garantovano je plasiranje 104 miliona KM kredita.

TOTALNA RASPRODAJA SE NASTAVLJA
📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢
Vidimo se 😊

Nakon današnjeg i sutrašnjeg potpisivanja novih ugovora sa bankama i mikrokreditnim organizacijama, biće garantovano plasiranje ukupno oko 160 miliona KM kredita.

Garantni program usvojila je Vlada Srpske početkom jula, a namijenjen je za podršku mikro, malim i srednjim preduzećima u suzbijanju štetnih posljedica izazvanih pandemijom virusa korona.

(Izvor: rtrs.tv)