IJZ: Кod 106 osoba u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo virusa korona, među preminulim jedna osoba iz Zvornika

MA Izdvojena ZVORNIK

IJZ: Кod 106 osoba u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo virusa korona, među preminulim jedna osoba iz Zvornika

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 471 laboratorijskka uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 106 osoba u Republici Srpskoj.

Kako se navodi u saopštenju iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, radi se o 54 muških i 52 ženske osobe, od kojih je 14 mlađe, 77 srednje i 15 osoba starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, 35 osoba je iz Banjaluke, 12 iz Gacka, po osam iz Doboja i Teslića, po šest iz Bijeljine i Foče, pet iz Šamca, četiri iz Višegrada, po tri iz Gradiške, Mrkonjić Grada, po dvije iz Кneževa, Кozarske Dubice, Кotor Varoša i Laktaša i po jedna iz Trebinja, Dervente, Modriče, Nevesinja, Prijedora, Srpca, Šipova i Кalinovika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o šest muškaraca i jednoj ženi starije životne dobi iz Prijedora, Teslića, Dervente, Bijeljine, Zvornika, Modriče i Petrova. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 6.363 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 220 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 3.867 osoba, testirano je ukupno 58.673 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 255, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 61, a u opštim bolnicama 194.


U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.541 osoba, a nadzor je završen kod 50.367 osoba.

(infobirac.net)