Tokom pojačane kontrole šest vozača lišeno slobode zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, tri zbog opojnih droga

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Tokom pojačane kontrole šest vozača lišeno slobode zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, tri zbog opojnih droga

 

Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 14. do 16. avgusta 2020. godine, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 273 učesnika u saobraćaju, od kojih je 135 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 213 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 32 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Šest vozača je lišeno slobode, i zadržano do istrežnjenja ili oporavka, kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg ili su odbili da se podvrgnu alkotestiranju, dok su tri učesnika sankcionisana prilikom kontrole na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova. Pored toga, evidentirano je i 100 ostalih prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

TOTALNA RASPRODAJA SE NASTAVLJA
📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢
Vidimo se 😊

Policijska uprava Zvornik provodi kampanju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Vozi oprezno – putuj bezbjedno“, u okviru koje će nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

(infobirac.net)