Najviše zbog javnog prevoza: U Kantonu Sarajevo u školu će samo osnovci koji prate razrednu nastavu

REGION

Najviše zbog javnog prevoza: U Kantonu Sarajevo u školu će samo osnovci koji prate razrednu nastavu

 

Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo donijelo je odluku da će u školskim klupama od 1. septembra biti samo osnovci koji prate razrednu nastavu (od prvog do četvrtog razreda), pišu nezavisne.com.

U pitanju je kombinovani model koji će omogućiti u potpunosti poštovanje epidemioloških preporuka, s obzirom na to da će u učionici biti svega 15 učenika.

Pola razreda će biti u školskim klupama, a druga polovina će nastavu pratiti online i dobijati nastavne materijale. Oni će se rotirati svake sedmice tako da i jedni i drugi pohađaju i tradicionalnu i online nastavu.

TOTALNA RASPRODAJA SE NASTAVLJA
📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢
Vidimo se 😊

Ovo je Nezavisnim potvrdio Anis Krivić, ministar obrazovanja i nauke KS.

Učenici prvog razreda srednjih škola će u klupama biti samo prvi dan nove školske godine, a preostale dane u ove dvije isplanirane sedmice će nastavu pohađati online kao i svi ostali učenici osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja osim već pomenutih učenika koji prate razrednu nastavu.

Jedan od najvećih razloga zbog kojeg su se ipak odlučili da većina učenika prati online nastavu od septembra je javni prevoz.

 – To je potencijalno mjesto gdje se učenici mogu zaraziti i prenijeti virus na ostale učenike u razredu što je velika briga prosvjetnih radnika i nešto što Ministarstvo želi da spriječi – kazali su iz Ministarstva obrazovanja i nauke KS.

Najavljeno je kako će se nova odluka o pohađanju nastave u KS donositi svako dvije sedmice.

(Izvor: nezavisne.com)