Državljani BiH mogu u Crnu Goru sa negativnim serološkim testom

REGIJA BIRAČ REGION ZVORNIK

Državljani BiH mogu u Crnu Goru sa negativnim serološkim testom

 

Državljani BiH ponovo mogu da idu u Crnu Goru sa negativnim serološkim testovima, odlučilo je danas crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

Crna Gora je u petak donijela odluku da državljani SAD, Srbije, Albanije, BiH, Sjeverne Makedonije i samoproglašenog Kosova za ulazak u Crnu Goru moraju posjedovati negativan pi-si-ar test na virus korona ili pozitivan rezultat antitijela na virus korona klase IgG dobijen Elisa serološkim testom.

Međutim, Nacionalno koordinaciono tijelo danas je odlučilo da je ovim stranim državljanima za ulazak u Crnu Goru potreban negativan rezultat Elisa IgM testa ili negativan Eklija test izdat od registrovane laboratorije i ne stariji od 72 časa, pod uslovom da ta lica nisu proteklih 15 dana boravila u nekoj od država iz kojih je zabranjen ulazak.

Nacionalno koordinaciono tijelo odlučilo je da ponovo bude otvoren granični prelaz Metaljka sa BiH na putu Pljevlja-Čajniče sa negativnim serološkim testovima.

Ulazak putnika u Crnu Goru će na ovom graničnom prelazu biti moguć od 7.00 do 19.00 časova, dok izlazak iz Crne Gore ostaje kao i do sada bez ograničenja.

Nacionalno koordinaciono tijelo je, razmatrajući interesovanje koje iskazuju inostrani mediji za izvještavanje sa predstojećih izbora, dalo mogućnost da Državna izborna komisija akredituje, u skladu sa svojim procedurama, i predstavnike medija iz država čijim rezidentima nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

– Uslov je da predstavnici medija iz država čijim rezidentima nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru posjeduju negativan rezultat PCR testa na virus korona izdat od registrovane laboratorije i ne stariji od 72 sata u trenutku ulaska lica u Crnu Goru – navodi se u saopštenju.

(Izvor: agencije)

FOTO: rtrs.tv