U Osmacima osnovano Omladinsko udruženje „Soko“

MA Izdvojena OSMACI

U Osmacima osnovano Omladinsko udruženje „Soko“

 

U Osmacima je danas održana Osnivačka skupština Omladinskog udruženja „Soko“. U prisustvu mladih iz različitih dijelova opštine usvojen je statut organizacije i konstituisan Izvršni odbor. Jednoglasnom odlukom za predsjednika je izabran Mladen Spasojević iz Šaraca.

Članovi udruženja „Soko“ nastojaće da kroz različite aktivnosti unaprijede društveni život ne samo mladih na prostoru opštine Osmaci, već i starijih stanovnika. Organizujući edukativne radionice i volonterske akcije Omladinsko udruženje „Soko“ namjerava da podstakne mlade na društveni aktivizam, ali istovremeno probudi i društvenu odgovornost.

 – Pozivamo sve mlade na području opštine Osmaci da se uključe u rad omladinskog udruženja i doprinesu izgradnji boljih životnih uslove za sve nas. Članstvo u udruženju je besplatno i omogućeno za sve bez obzira na etničku i vjersku pripadnost – ističe Mladen Spasojević, predsjednik udruženja.

Jedan od prvih projekata Omladinskog udruženja „Soko“ biće izgradnja teretana na otvorenom, na više lokaliteta, uređenje i održavanje prostora oko kulturnih dobara u selu Mramorak, kao i prilagođavanje Doma kulture za projekcije filmova. Statutom omladinskog udruženja posebna pažnja biće posvećena humanitarnom radu. Predviđeno je da članovi kroz različite volonterske akcije pomognu starijim stanovnicima, naročito u ruralnim dijelovima opštine.

Za potrebe omladinskog udruženja rukovodstvo opštine Osmaci je pristalo da obezbijedi prostorije i radni materijal.

(infobirac.net)