U Bratuncu se smanjuje broj pozitivnih na virus кorona

BRATUNAC

U Bratuncu se smanjuje broj pozitivnih na virus кorona

 

Na posljednjoj sjednici Štaba za vanredne situacije u Bratuncu konstatovano je da se na području ove opštine smanjuje broj osoba koje su zaražene virusom korona. Prema podacima koji su saopšteni iz Doma zdravlja, trenutno je registrovano osam osoba pozitivnih na virus korona.

Članovi ovog štaba su, takođe upoznati, da je u Bratuncu od početka epidemije do danas registrovano ukupno 50 osoba zaraženih novim virusom te da se u kućnoj izolaciji trenutno nalazi 20 osoba koje poštuju mjeru nadzora koja im je određena.Štab je na današnjoj sjednici podsjetio da je na prethodnoj sjednici donesena odluka da se odgode sve manifestacije u avgustu, kao i tradicionalni vašar Makivije. S tim u vezi rečeno je da će se pojačati kontrole poštovanja radnog vremena u ugostiteljskim objektima, koje je određeno do 23 časa, kao i poštovanje ranije donesenih mjera zaštite od virusa korona u tim objektima.

Na sjednici je potvrđeno da se na području opštine Bratunac redovno vrši kontrola svih javnih površina, kao i objekata ustanova i preduzeća.

(Izvor: opstinabratunac.org)