Dan sjećanja na Jadovno u manastiru Slanci kod Beograda – određena kontakt osoba za prijave iz Zvornika, Janje i Bijeljine

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ REGION ZVORNIK

Dan sjećanja na Jadovno u manastiru Slanci kod Beograda – određena kontakt osoba za prijave iz Zvornika, Janje i Bijeljine

 

Jedanaestu godinu zaredom, 79 godina od stradanja, obilježićemo „Dan sjećanja na Jadovno 1941 – 2020“, saopšteno je iz Udruženja „Jadovno 1941.“.

 – Zbog pandemije i zabrane ulaska u R. Hrvatsku, 22. avgusta u 10 časova, okupićemo se u manastiru Sv. Arhiđakona Stefana u Slancima kod Beograda. Sa blagoslovom, nažalost sada već blaženopočivšeg igumana manastira oca Andreja, nakon parastosa žrtvama pokolja, genocida počinjenog nad Srbima od strane NDH, postavićemo i osveštati u manastirkom krugu Časni krst, organizovati prigodni program i posluženje. Organizatori molitvenog okupljanja su udruženja Jadovno 1941. iz Banjaluke i Beograda – saopšteno je iz Udruženja.

PRIJAVA ZA PUTOVANJE JE OBAVEZNA:

– Zainteresovani za put sa područja Banja Luke, Prijedora i Novog Grada, treba da se jave na broj telefona Sandre Blagić, sekretara udruženja Jadovno 1941. u Srpskoj: +387 66 686 364 ili putem elektronske pošte: sandra.blagic@jadovno.com ili udruzenje@jadovno.com .

– Zainteresovani za put sa područja Кozarske Dubice, Кnežice i Gradiške, treba da se jave na broj telefona organizatora: Slavica Drvenica +387 65 964 433 ili putem elektronske pošte: drvenica.slavica@gmail.com

– Zainteresovani za put sa područja Zvornika, Janje i Bijeljine, treba da se jave Srđanu Velji na broj telefona: +387 65 630 556 ili putem elektronske pošte: udruzenje@jadovno.com .

– Zainteresovani za put sa područja Beograda i Novog Sada, treba da se prijave putem telefona predsjedniku udruženja Jadovno 1941. za Srbiju Veljku Đinoviću +381 64 4216 548 ili putem elektronske pošte: djinovicveljko@gmail.com ili udruzenje@jadovno.com .

– Zainteresovani za put sa ostalih područja, mogu da se jave na broj telefona udruženja Jadovno 1941. u Srpskoj: +387 66 686 364 ili putem elektronske pošte: udruzenje@jadovno.com radi koordinacije plana putovanja.

 – Zbog ograničenog budžeta i troškova finansiranja ovog Sabranja, molimo sve one koji mogu pomoći, da to i učine – stoji u saopštenju Udruženja.

(Izvor: jadovno.com)