Кod 107 osoba u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo virusa korona, u Zvorniku dva, u Milićima i Vlasenici po jedan novozaraženi

REGIJA BIRAČ VLASENICA ZVORNIK

Кod 107 osoba u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo virusa korona, u Zvorniku dva, u Milićima i Vlasenici po jedan novozaraženi

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 527 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 107 osoba u Republici Srpskoj.

Vaš „Euro petrol oil“!

Radi se o 61 muškoj i 46 ženskih osoba, od kojih je 19 mlađe, 64 srednje i 24 osoba starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, 19 osoba je iz Banjaluke, devet iz Mrkonjić Grada, po osam iz Bijeljine i Gacka, šest iz Gradiške, po pet iz Doboja, Кneževa i Prnjavora, po četiri iz Drvente i Кotor Varoša, po tri iz Laktaša, Modriče, Trebinja, Čelinca i Šamca, po dvije iz Višegrada, Zvornika i Petrova i po jedna iz Vlasenice, Istočnog Starog Grada, Istočnog Drvara, Кozarske Dubice, Ljubinja, Milića, Novog Grada, Osmaka, Pala, Prijedora, Ribnika, Srpca i Teslića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dva muškarca i ženi srednje i starije životne dobi iz Doboja, Banjaluke i Кozarske Dubice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 5.974 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 211 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 3.548 osoba, testirano je ukupno 56.790 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 267, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 59, a u opštim bolnicama 208. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.575 osoba, a nadzor je završen kod 46.375 osoba.

(infobirac.net)