Pres konferencija PU Zvornik: Prezentovani rezultati za mjesec jul

ZVORNIK

Pres konferencija PU Zvornik: Prezentovani rezultati za mjesec jul

 

Inspektor u Sektoru policije u Policijskoj upravi Zvornik Bojan Mirković rekao je na današnjoj pres konferenciji da je na putevima koje kotroliše ova uprava u julu evidentirano 46 saobraćajnih nezgoda, što je manje za jednu nego u istom periodu prošle godine.

 – Od evidentiranih saobraćajnih nezgoda, 12 je bilo sa povrijeđenim licima, od kojih tri sa teško povrijeđenim i devet sa lakše povrijeđenim licima, dok nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama – rekao je Mirković.

Prema njegovim riječima, u julu je kontrolisano 1.436 vozača i vozila i izdato 1.687 prekršajnih naloga.

Mirković je rekao da je u julu iz saobraćaja isključeno 36 vozila i 94 vozača i dodao da je 70 vozača isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

On je dodao da su tri vozača isključena iz saobraćaja zbog odbijanja testiranja na prisustvo alkohola u organizmu, kao i 10 vozača zbog odbijanja testiranja na prisustvo narkotičkih sredstava.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić rekao je da je u julu evidentrano 56 krivičnih djela, što je za 3,4 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Među evidentiranim krivičnim djelima, 47 je bilo iz oblasti opšteg kriminaliteta, četiri krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, tri iz oblasti privrednog kriminaliteta, po jedno krivično djelo iz oblasti bezbjednosti javnog saobraćaja i krivično djelo koje je kažnjivo po Krivičnom zakonu BiH.

 – Zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podneseno je 48 izvješataja protiv 60 lica, među kojima je bilo 14 povratnika u činjenju krivičnih djela – rekao je Savić.

Prema njegovim riječima, u oblasti zloupotrebe opojnih droga u julu su otkrivena četiri krivična djela, od kojih po dva krivčna djela omogućavanje uživanja opojnih droga i neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

Savić je rekao da su nadležnim tužilaštvima, zbog izvršenja ovih krivičnih djela, podnesena dva izvještaja protiv dva lica.

Na području Policijske uprave Zvornik u julu je evidentiran 91 ilegalni migrant, rekao je zamjenik načelnika te policijske uprave Vladan Vasilić.

 – U julu nije bilo krivičnih djela ili događaja u kojima se migranti pojavljuju kao izvršioci – rekao je Vasilić na konferenciji za novinare i dodao da je podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv dva lica zbog krivičnog djela krijumčarenja ljudi.

On je naveo da su ilegalni migranti, nakon kontrole koju su izvršili pripadnici Policijske uprave Zvornik, upućeni u dalju nadležnost Kancelariji za poslove sa strancima Bijeljina.

(infobirac.net)