Pripreme za početak školske godine u srednjim školama regije Birča – čekaju se uputstva resornog ministarstva

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Pripreme za početak školske godine u srednjim školama regije Birča – čekaju se uputstva resornog ministarstva

Učenici, roditelji, ali i zaposleni u prosvjeti ovih dana očekuju planove resornog ministarstva za početak nove školske godine. Pojava virusa korona uticala je na sve segmente društva pa tako i na škole. 

U zvorničkom SŠC „Petar Kočić“ kažu da su spremili resornom ministarstvu plan rada za početak školske godine te ističu da se očekuju dalja uputstva.

 – Svaka škola je napravila individualni plan rada. Nama je malo složenija situacija jer imamo dvije smjene i treba dobro organizovati prevoz, način dezinfekcije škole, raspored učionica i profesora koji će vjerovatno biti podijeljeni u dvije zbornice, ali ćemo o tome više znati nakon smjernica ili sastanaka koje očekujemo sa predstavnicima resornog ministarstva – kaže Biljana Pisić, direktorica škole, i dodaje da su i stalno zaposlene medicinske sestre i doktor u ovoj školi zaduženi da na osnovu uputstava Zavoda za javno zdravstvo dodatno naprave plan mjera zaštite koji će biti primjenjiv u ovoj ustanovi.

Super AKCIJA ➡️ 10-13.08. ‼️😍
➡️ Sve je SNIŽENO nevjerovatnih ❌ -30% ili -50% ❌ posjetite nas ili naručite online ➡️ t.ly/a4kl ✅
Vaš Shooter!

Pisićeva, koja je i predsjednik Aktiva direktora srednjih škola regije Birač, kaže da su smanjenje broja učenika te promjena zanimanja u školama uslovili da četiri profesora u srednjim školama ove regije budu tehnološki višak. Radi se o profesorima koji su predavali na smjerovima ekonomija i pravo, a ostali profesori su uglavnom zbrinuti.

 – Nekoliko njih nema punu normu, ali su, zahvaljujući našoj dobroj saradnji ti časovi raspoređeni na internom konkursu, odnosno profesorima koji nisu imali punu normu su dodijeljeni časovi u drugim školama, te je za mali broj časova raspisan konkurs – istakla je Pisićeva.

(infobirac.net)