GU Zvornik: Javni poziv za sufinansiranje zapošljavanja i samozapošljavanja 140 lica

MA Izdvojena ZVORNIK

GU Zvornik: Javni poziv za sufinansiranje zapošljavanja i samozapošljavanja 140 lica

 

Gradska uprava u Zvorniku raspisala je Javni poziv poslodavcima za korišćenje sredstava po Projektu zapošljavanja i samozapošljavanja pripravnika: visoke, više i srednje stručne spreme, i drugih nezaposlenih lica, iz budžeta grada Zvornika.

Po ovom javnom pozivu sufinansiraće se zapošljavanje i samozapošljavanje 140 lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske-Filijala Zvornik koji aktivno traže zaposlenje i to 30 lica visoke stručne spreme, pet lica više stručne spreme, 100 lica srednje stručne spreme i КV radnika i pet lica za samozapošljavanje.

Iz budžeta Grada Zvornika za zapošljavanje kod poslodavaca biće izdvajan fiksni mjesečni iznos od 750 КM po jednom zaposlenom za visoku stručnu spremu za period od 12 mjeseci, 600 КM za višu stručnu spremu na period od devet mjeseci i 540 КM mjesečno za srednju stručnu spremu na period od 6 mjeseci. Sufinansiranje samozapošljavanja vrši se na period od 12 mjeseci u iznosu 540 КM mjesečno, bez obzira na stručnu spremu osobe.

U 2020. godini za ovu namjenu u budžetu grada Zvornika predviđeno je 400.000 КM. Preostala potrebna sredstva za zapošljavanje na period od 12 mjeseci, čije trajanje radnog odnosa pređe u 2021.godinu, obezbediće se u gradskom budžetu za 2021. godinu.

Tekst Javnog poziva sa potrebnim obrascima može se preuzeti u šalter sali Gradske uprave i na internet stranici Grada Zvornika www.gradzvornik.org na linku http://gradzvornik.org/wp-content/uploads/2020/08/Javni-poziv-poslodavcima-za-koristenje-sredstava-po-Projektu-zaposljavanja-i-samozaposljavanja-pripravnika-visoke-vise-i-srednje-stru_compressed.pdf.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom mogu se dostaviti lično u Šalter sali Gradske uprave ili poštom na adresu Grad Zvornik, ul. Svetog Save 124, sa naznakom “Prijava na Javni poziv za zapošljavanje“.

Super AKCIJA ➡️ 10-13.08. ‼️😍
➡️ Sve je SNIŽENO nevjerovatnih ❌ -30% ili -50% ❌ posjetite nas ili naručite online ➡️ t.ly/a4kl
Vaš Shooter!

Rok za podnošenje prijava je 31. avgust 2020.godine.

Javni poziv je objavljen i na oglasnoj tabli Zavoda za zapošljavanje – Filijala Zvornik i lokalnoj radio stanici.

Dodatne informacije mogu se dobiti na tel.br. 056/232-233 (Ljiljana Toholj) i na mejl: drustvenedjelatnosti@gradzvornik.org.

(infobirac.net)