UIO: Smanjeni prihodi, pokrenuta kampanja „Stop švercu“

MA Izdvojena REGION ZVORNIK

UIO: Smanjeni prihodi, pokrenuta kampanja „Stop švercu“

 

Prihodi od indirektnih poreza u BiH manji su za 9,6 odsto u sedam mjeseci ove u odnosu na isti period prošle godine i iznose 4,121 milijarde KM, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Nakon loših rezultata, prouzrokovanih pandemijom, u aprilu i maju, prihodi u junu i julu približili su se prošlogodišnjim, navedeno je iz UIO BiH.

U cilju dalje fiskalne stabilizacije, UIO je pokrenula kampanju za aktivnosti u kojima će biti potrebno i učešće građana.

– Uprava za indirektno oporezivanje započinje javnu kampanju „Stop švercu“, čiji je cilj da pozovemo sve građane BiH da pozovu našu otvorenu liniju 080 02 06 07 i prijave sve vidove nezakonite trgovine i svake utaje indirektnih poreza, PDV,  akciza, carina i putarina. Naglašavamo, prihodi od indirektnih poreza su najzačajniji za fiskalnu stabilnost BiH i od ovih prihoda u najvećoj mjeri zavisi finansiranje školstva, zdravstva, putne infrastrukture, socijalnih davanja i slično – rekao je Ratko Kovačević, načelnik Odjeljenja za komunikacije Uprave za indirekto oporezivanje BiH.

(Izvor: rtrs.tv)