Fudbalski rezultati proteklog vikenda

FUDBAL

Fudbalski rezultati proteklog vikenda

Počelo je takmičenje u okviru Prve lige Republike Srpske, koju će ove sezona igrati i zvornička Drina. U prvom kolu Zvorničani su dočekali ekipu Ljubića iz Prnjavora i slavili pobjedu od 3:1. Golove za Drinu postigli su Ristović, Vasić i Damjanović.

U idućem kolu Drina će igrati protiv Podrinja u Janji.

U okviru drugog kola Premijer lige BiH, ekipa Borca iz Banje Luke, savladala je Slobodu iz Tuzle sa 2:0. Radnik je poražen u Bijeljini od Željezničara sa 0:2, a Krupa na Uni je takođe izgubila u Tuzli od ekipe Tuzla Siti sa 0:1 golom koji je primila u 90. minuti

U prvom kolu Druge lige grupa Istok, Budućnost je igrala u Palama protiv domaće Romanije. Slavili su domaći sa 2:1. U lokalnom derbiju u Vlasenici su se sastali Vlasenica i Milići. U dramatičnoj utakmici pobjeda je pripala domaćoj ekipi koja je utakmicu dobila sa 3:2. Guber je slavio u prvom kolu u Srebrenici protiv Veleža iz Nevesinja sa 1:0, a Bratstvo iz Bratunca je na svom terenu izgubilo od ekipe Ilićka 01 iz Brčkog sa 2:3.

Počelo je i takmičenje u Regionanoj ligi grupa Istok. Rezultati ekipa iz regije: Trnovica-Tabanci 1:1, Podrinje /Tršić/-Jedinstvo /Roćević/ 0:0 , Čelopek-Partizan /Donja Trnova/ 1:3, Rudar 1925-Lokanj 3:3 i Šekovići-Lokomotiva /Brčko/ 2:2.

(Za infobirac.net – D.Gajić)