U Bratuncu otkazane sve manifestacije koje se održavaju u avgustu

BRATUNAC

U Bratuncu otkazane sve manifestacije koje se održavaju u avgustu

 

Opštinski štab za vanredne situacije u Bratuncu odlučio je na posljednjoj sjednici da, u skladu sa odlukom Republičkog štaba, produži sve mjere koje su preduzete u cilju zaštite ljudi od virusa korona.

Štab je konstatovao da je epidemiološka situacija u ovoj opštini zadovoljavajuća i da su tome, osim građana koji uglavnom poštuju preduzete mjere zaštite, znatno doprinijeli lokalna policija, komunalna policija i inspektori.

 – Od početka epidemije u Bratuncu je registrovano ukupno 45 lica pozitivnih na virus korona,  35 lica je oporavljeno i trenutno je registrovano 10 pozitivnih na ovaj virus. U  kućnoj izolaciji, osim pozitivnih, nalazi se još 18 osoba – rekao je načelnik bratunačke opštine Nedeljko Mlađenović.

Jedna od tema sjednice štaba bila je rad lokalnih trgovačkih i ugostiteljskih objekata u vanrednoj situaciji. Istaknuto je da se poštuje radno vrijeme u tim objektima, ali da ima problema, kada je u pitanju broj osoba koje borave u njima i da to treba  riješiti.

 – Štab je donio odluku da se to uradi u narednom periodu, a nadamo se da će i Republički štab za vanredne situacije razmišljati o tome da se odredi broj lica na osnovu površine prostora u objektima. Institucije, privreda, turizam i ugostiteljstvo moraju funkcionisati, ali se moraju  poštovati sve preduzete mjere zaštite od virusa korona, jer je to pozitivno i za lica, koja se bave određenom djelatnošću – ocijenio je Mlađenović i dodao da je najvažnije zdravlje građana i da ne dođe do širenje virusa.

Na sjednici je takođe odlučeno je da se odgode sve manifestacije, koje su prethodnih godina organizovane tokom avgusta. U skladu sa odlukom Opštinskog štaba za vanredne situacije, ove godine neće biti organizovana regata „Drinski slalom“, sajam „Dani maline“ i tradicionalni narodni vašar Makivije, saopšteno je iz opštine Bratunac.

(Izvor: esrebrenica.ba)