Srbija: Besplatna obuka u Majkrosoftu za prosvjetne radnike

REGION

Srbija: Besplatna obuka u Majkrosoftu za prosvjetne radnike

 

Kompanija “Majkrosoft Srbija” saopštila je da će, kako bi obezbijedila što lakši početak nove školske godine, podržati organizaciju besplatnih obuka za korišćenje “Office 365” platforme za onlajn nastavu predavačima u osnovnim, srednjim školama i u sistemu visokoškolskog obrazovanja.

“Tokom niza video-konferencija koje će se održati krajem avgusta i početkom septembra 2020. godine, nastavni kadar biće upoznat sa mogućnostima koje pruža platforma za unapređenje edukacije đaka, učenika i studenata. Onlajn obuke trajaće 10 dana”, saopštio je “Majkrosoft Srbija”.

Sve zainteresovane obrazovne institucije koje već koriste ili planiraju da u narednom periodu počnu da koriste “Office 365” platformu, pozivaju se da, na nivou institucije, popune prijavu na linku www.e-nastava.rs.

Rok za prijavu zainteresovanih osnovnih i srednjih škola je 12. avgust 2020, ili do popune kapaciteta, dok je za visokoškolske ustanove to 21. avgust 2020.

Alati za održavanje nastave na daljinu u okviru “Microsoft Office 365” paketa već su dostupni svim zainteresovanim obrazovnim institucijama bez nadoknade. 

Obrazovne ustanove dobijaju mogućnost za sprovođenje nastave na daljinu, kao i prebacivanje svih obrazovnih procesa u virtuelno okruženje.

Paket sadrži “Teams” alat za saradnju prilagođen nastavi na daljinu, “OneDrive” i “SharePoint” za organizaciju i deljenje dokumenata zaposlenih i institucije, onlajn “Word”, “Excel”, “PowerPoint” i mnoge druge aplikacije. 

Na veb strani www.e-nastava.rs moguće je saznati na koji način se organizuje rad uz pomoć “Office 365” paketa, kako se aplikacije koriste, kao i da se pogledaju video zapisi iskustava nastavnika koji su već imali priliku da koriste sve opcije koje paket pruža.

“Za roditelje i staratelje, kao i za zaposlene u institucijama visokog obrazovanja otvorena je posebna strana sa za njih relevantnim informacijama”, piše u saopštenju.

(Izvor: rts.rs)