Vlasenica: Usvojen Akcioni plan održivog upravljanja energijom do 2030.godine

VLASENICA

Vlasenica: Usvojen Akcioni plan održivog upravljanja energijom do 2030.godine

 

Opština Vlasenica druga je opština u Republici Srpskoj koja je usvojila Akcioni plan održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama za period do 2030. godine. Šef odsjeka za razvoj u opštini Vlasenica Željko Damljanović kaže da je osnovni cilj Akcionog plana da se smanji emisija gasova koji izazivaju efekat staklene bašte na način da se smanji potrošnja energije i poveća upotreba energenata iz obnovljivih izvora.

Shooter – akcija od 6. do 9.8.

 – Ovaj dokument pokazuje na koji će način opština Vlasenica ispuniti ciljeve vezane za taj sporazum o očuvanju klime. Neke od mjera su energetska efikasnost u javnim i privatnim objektima, mjere za sistem javne rasvjete kao i mjere koje se odnose na promjenu načina zagrijavanja određenih stambenih i javnih objekata – kaže Damljanović.

Shooter – akcija od 6. do 9.8.

Odluka o usvjanju Akcionog plana održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama opštine Vlasenica za period do 2030. godine, usvojena je na 31. redovnoj sjednici SO-e Vlasenica na kojoj je usvojen i Izvještaj o implementaciji Strategije razvoja opštine Vlasenica za 2019. godinu. Damljanović kaže da ukupna vrijednost implementiranih projekata iznosi nešto više od 2.600.000 КM.

Shooter – akcija od 6. do 9.8.

 – Ukupna vrijednost realizovanih projekata iznosi 2.632.404 КM, što je 125% realizacije u odnosu na plan. Za pojekte je 28% sredstava izdvojeno iz budžeta opštine Vlasenica, a 72% iz eksternih izvora. Radi se o 48 projekata koji su pokrenuti, te 19 projekata koji imaju višegodišnji karakter a najbitniji su izgradnja studentsko-đačkog doma Srbija, zgrade policijske stanice, objekat kolektivnog stanovanja za izbjegla i raseljena lica i drugi projekti – zaključuje Damljanović.

(Izvor: magic.ba)