Lovci LU „Igrišta“ konkurisali za terensko vozilo i računarsku opremu

VLASENICA

Lovci LU „Igrišta“ konkurisali za terensko vozilo i računarsku opremu

 

Predsjednik Lovačkog udruženja „Igrišta“ iz Vlasenice Marko Todorović rekao je da je udruženje apliciralo na konkurs Lovačkog saveza Srpske sa dva projekta – za nabavku terenskog vozila i za računarsku opremu i nada se da će njihovi projekti dobiti zeleno svjetlo.

S obzirom na to da Vlada Srpske dodjeljuje pola miliona maraka lovcima, na konkurs Lovačkog saveza Republike Srpske prijavila su se 74 lovačka udruženja.

 – Nama je prijeko potrebno terensko vozilo čijom bismo nabavkom olakšali rad lovočuvarske službe, kontrolu terena, iznošenje hrane za divljač u lovištima. Vozilo koje bismo nabavili košta 21.000 КM, ali bi udruženje moglo da, ukoliko dobije 10.000 maraka, nadomjesti razliku u cijeni zahvaljujući donatorima – rekao je Todorović.

On je dodao da je udruženje apliciralo i za računarsku opremu koja je potrebna da bi se uvezali sa drugim udruženjima.

 – To je bitno jer znali bismo koliko imamo stalnih članova lovaca u Republici Srpskoj, koliko ih je iz drugih udruženja, a tako bismo došli do kvalitetne baze podataka. Sve to uspjećemo zahvaljujući dosadašnjoj dobroj konekciji Vlade Republike Srpske, Agencije za agrarna plaćanja, Lovačkog saveza i lovaca – izjavio je Todorović.

On je rekao da je Lovačko udruženje „Igrišta“ do sada imalo odličnu saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Lovačkim savezom Republike Srpske

„Mi smo uz njihovu podršku uspjeli da nabavimo po šest nadzornih kamera i hranilica za prihranu divljači, jednu modernu visoku čeku i četiri manje čeke za lov srneće divljači“, rekao je Todorović.

Vaš Euro petrol oil!

Udruženje „Igrišta“ ima 210 članova koji su iz Vlasenice, ali i drugih opština u regiji.

Gazduje lovištem „Birač“ koje se prostire na površini od 23.000 hektara i bogato je raznim vrstama divljači.

(Izvor: lovcirs.com)