U izdanju „ASoglas“-a izašla knjiga „Кorak do sna“ autorke Milade Tandarić Кapetanović iz Pala

ZVORNIK

U izdanju „ASoglas“-a izašla knjiga „Кorak do sna“ autorke Milade Tandarić Кapetanović iz Pala

 

U Zvorniku je danas izašla iz štampe zbirka pjesama „Кorak do sna“ autora Milade Tandarić Кapetanović iz Pala. Кnjiga je izašla u izdanju zvorničke izdavačke kuće „ASoglas“.

Recenzent knjige Ljutomir Rundić napisao je da su pjesme autora jednostavne, pitke i lake, i da su kao takve dostupne i prihvatljive širokom čitalačkom auditorijumu.

 – Opuštenim pristupom, oslobođena društvenih dogmi i normi, ne trudeći se da zadovolji klasične, inverzivne ili bilo koje forme stiha, Tandarić Кapetanović stihuje i rimuje jednostavnm stihom, stvarajući jake emotivne slike, koje niže u svoj poetski đerdan – smatra Rundić.

Autor knjige Milada Tandarić Кapetanvić kaže da su pjesme nastale kao izraz želje za dostizanjem mogućeg. 

 – Za ostvarenje mogućeg nedostaje odlučujući korak, ali i nada da će odlučujući, ili korak u nizu, stići do sna – istakla je Tandarić Кapetanović.

Urednik i izdavač knjige Dejan Spasojević kaže da je autorka odabrala da piše o ljubavi kao glavnom motivu i inspiraciji za knjigu „Кorak do sna“.

Spasovević smatra da su u vremenu, kada nema puno kulturnih dešavanja zbog virusa korona, ovakva izdanja prave rijetkosti u oazi kulturnog stvaralaštva, ocjenjujući da su mediji i društvene mreže jedini način da se dopre do publike.

Izrazivši nadu da će virus nestati i da će se društveni procesi odvijati u skladu sa potrebama, Spasojević smatra da je prava šteta što se u skorije vrijeme ne može organizovati pormocija ove zbirke pjesama da zainteresovana publika dođe do poezije koja vraća vjeru i produbljuje nadu da se dođe do sna.

(infobirac.net)