Usvojen rebalans budžeta u Vlasenici – korona smanjila prihode za 500.000 KM

VLASENICA

Usvojen rebalans budžeta u Vlasenici – korona smanjila prihode za 500.000 KM

 

Na 31. redovnoj sjednici Skupštine opštine Vlasenica odbornici su razmatrali i usvojili rebalans budžeta opštine u iznosu većem od sedam miliona konvertibilnih maraka.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević rekao je da je razlog rebalansa budžeta pomoć Vlade Republike Srpske opštini Vlasenica u iznosu od 380.000 КM za saniranje posljedica virusa korona.

 – U martu, aprilu, maju i junu imali smo smanjeno punjenje budžeta za više od 500.000 КM. Zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srpske u iznosu od 380.000 КM značajno ćemo ublažiti ove posljedice. Takođe, imali smo i nekih neoporezivih prihoda. Tu je renta za tržni centar Tropik, gdje smo dobili značajna sredstva u budžet i ukupni rebalans je nešto veći od sedam miliona konvertibilnih maraka. Nadam se da će se do kraja godine budžet povećati – rekao je načelnik Кraljević.

Vaš Shooter!

Na sjednici je usvojen i Izvještaj o implementaciji Strategije razvoja opštine Vlasenica za 2019. godinu. Ukupna vrijednost implementiranih projekata iznosi 2.632.404 КM, što je 125% realizacije u odnosu na plan. Od ukupne vrijednosti realizovanih projekata, 28% sredstava je iz budžeta opštine, a 72% iz eksternih izvora.

Načelnik Кraljević najavio je jednomjesečnu pauzu u radu skupštine, a posljednje zasjedanje u ovom odborničkom sazivu treba da bude održano u septembru.

(Izvor: opstinavlasenica.org)