Mali Zvornik dobija Centar za razvoj inovacija u oblasti zaštite životne sredine

MALI ZVORNIK

Mali Zvornik dobija Centar za razvoj inovacija u oblasti zaštite životne sredine

 

Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije dodijelilo je opštini Mali Zvornik bespovratna sredstva u iznosu od oko 20.000.000 dinara za realizaciju projekta izgradnje Centra za razvoj inovacija u oblasti zaštite životne sredine. Savremeni inkubator biće smješten u prostorijama Doma kulture, a služiće podizanju inovacionih kapaciteta lokalne samouprave na planu zaštite i unapređenja životne sredine.

Prema riječima predsjednika opštine Zorana Jevtića, realizacijom projekta predviđeno je formiranje Centra u kojem će se nalaziti najsavremenija informatička oprema i gdje će se realizovati različite obuke i programi, u svrhu podizanja preduzetničkog kapaciteta u opštini Mali Zvornik, kao i očuvanja i unapređenja zaštite životne sredine, zaštite od požara, poplava i drugih prirodnih nepogoda, ali i razvoja turističkih potencijala koji ima opština Mali Zvornik.

Predviđeno je da Centar bude namijenjen i korisnicima sa područja Zvornika, iz Republike Srpske, gdje postoji Tehnološki fakultet koji predstavlja izvor mladih talenata i budućih inženjera, koji će svoje preduzetničke vještine i tehnološke kompetencije graditi i oblikovati u ovom Centru.

(Izvor: malizvornik.rs)