U Bratuncu ukupno 12 osoba zaraženo, vrtić počinje sa radom 15. avgusta

BRATUNAC

U Bratuncu ukupno 12 osoba zaraženo, vrtić počinje sa radom 15. avgusta

 

Na redovnoj sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije u Bratuncu razmatrana je trenutna epidemiološka situacija i mjere koje se preduzimaju s ciljem da se lokalno stanovništvo zaštiti od virusa korona. Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović ocijenio je da je epidemiološka sitacija u Bratuncu zadovoljavajuća.

 – Moramo biti zadovoljni, jer nemamo veliki broj pozitivnih na virus korona, nema niko sa težim simptomima i što je posebno važno, oporavila su se sva lica koja su ranije bila pozitivna i nemaju nikakve posljedice po zdravlje – istakao je Mlađenović.

Navodeći da je u Bratuncu trenutno registrovano 12 osoba koje su pozitivne na virus korona, on je naglasio da nijedna od njih nema teže simptome bolesti i ne nalaze se na bolničkom liječenju. Načelnik je naveo i da se u kućnoj izolaciji nalazi ukupno 45 osoba.

 – Stanje u dječijem obdaništu je dobro. Radnica, koja je bila pozitivna na virus korona, sada je negativna, kao i ostali zaposleni i djeca koja borave u toj vaspitno-obrazovnoj ustanovi. Obdanište, ipak neće početi sada sa radom, jer je od 1. do 15.avgusta predviđen kolektivni odmor, a u tom periodu izvršiće se dezinfekcija prostorija, kako bi se nastavio normalan rad nakon odmora – pojasnio je Mlađenović istakavši da su u toj ustanovi na vrijeme preduzete sve mjere zaštite od širenja virusa korona.

 – Nemamo problema u drugim ustanovama, a očekujemo da će biti organizovan rad i u Poreskoj upravi, gdje je jedno lice pozitivno na virus korona i preduzete su sve mjere zaštite od širenja virusa – rekao je Mlađenović.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u Bratuncu, on je izrazio posebnu zahvalnost građanima ove opštine koji, kako je istakao, u 99 odsto slučajeva poštuju sve mjere zaštite od virusa korona, koje donose Republički i Opštinski štab za vanredne situacije.

SHOPPING WEEKEND – 30.07-02.08.

 – Moramo biti zahvalni i našim ljudima koji sprovode mjere zaštite, a prije svega komunalnoj policiji, inspekciji i lokalnoj policiji koji su angažovani vikendom i svakodnevno da kasnih večernjih časova. Zahvalni smo i licima koja redovno vrše dezinfekciju cijelog područja opštine, kao i lokalnim komunalnim preduzećima i vatrogasnoj jedinici. Pokazalo se da sve to i u najtežim vremenima može veoma dobro da funkcioniše – zaključio je Mlađenović.

(Izvor. opstinabratunac.org)