Domaći gosti traže vikendice na Zvorničkom jezeru – priroda i mir privlače turiste

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Domaći gosti traže vikendice na Zvorničkom jezeru – priroda i mir privlače turiste

 

Pojava virusa korona donijela je glavobolje vlasnicima hotela i motela, ali se u Zvorniku zato traže vikednice na jezeru jer nude mir i ugodan odmor, ali i zbog cijene.

U Turističkoj organizaciji grada Zvornika kažu da su nedavno potpisali ugovor o posredovanju u pružanju usluga sa Draganom Stakićem iz Zvornika čime je i zvanično načinjen prvi korak u postupku registracije kuće za odmor „Drinski konak“ u Zelinju, na obali Zvorničkog jezera.

 – Poslije Vile „Jana“ koja posluje po principu „stan na dan“ u samom gradu, ovo je na području Zvornika drugi registrovani privatni smještaj. Kako je potražnja za privatnim smještajem sve veća, važno je i da se vlasnici nekretnina koji se vode kao fizička lica uvedu u zakonito poslovanje kako bi doprinosili lokalnom budžetu – kaže Slavica Andrić, direktor TO grada Zvornika.

Lako i jeftino do registracije smještaja, godišnje 15 KM po krevetu

Kako je u zajedničkom interesu da se registruje sav privatni smještaj koji se izdaje turistima, Gradska uprava u Zvorniku pruža podstrek vlasnicima da se registruju tako što je skupštinskom odlukom utvrđeno da oni plaćaju paušal u simboličnom iznosu od 15 KM po prijavljenom krevetu na godišnjem nivou.

Dragan Stakić vlasnik kuće „Drinski konak“ kaže da im je cijeli avgust već zakazan.

 –  Zaista je velika potražnja. Radi se o ljudima iz BiH i Srbije i svi oni žele mir i uživanje u prirodnim ljepotama jezera. Vikendicu sam počeo da pravim prije pet godina, ali ne sa ovom namjenom. Kada sam završio sve radove, stigle su i ponude. Zato sam i htio da se registrujem i legalno izdajem ovaj objekat – kaže Stakić i navodi da Zvorničko jezero nudi velike mogućnosti, od vožnje čamcem i uživanja u prirodnim ljepotanja do pecanja i drugih zanimljivosti.

Brojne prepreke do mora

Obavezno testiranje za Crnu Goru, gužve u Neumu, zatvorena granica sa Hrvatskom za većinu građana BiH, glavni su razlozi zašto se ljudi okreću domaćim turističkim potencijalima, kažu naši sagovornici.

(infobirac.net)

FOTO: TOGZ, D. Stakić – „Drinski konak“