Atletičari ponovo na stazama – Zvorničani uspješni na prvim takmičenjima

OSTALI SPORTOVI

Atletičari ponovo na stazama – Zvorničani uspješni na prvim takmičenjima

 

Poslije duže pauze zbog epidemiološke situacije, u neizvjesnosti održavanja takmičenja, Atletski savez BiH, poštujući i preduzimajući propisane mjere, pokrenuo je takmičenja na otvorenom.

U Tuzli na prvenstvu BiH za mlađe pionire atletičari Zvornika u oslabljenom sastavu osvojili su pet medalja.

 – Zlato na 80 m sa preponama pripalo je Borisu Krstiću, a isti je na 60 m zauzeo treće mjesto. Lea Gajić u skoku u vis domogla se srebrne medalje. Ognjen Grujić, u bacačkim disciplinama, osvojio je dvije medalje. U bacanju kugle osvojio je srebro, dok je u bacanju vorteks loptice osvojio bronzu – rekao nam je trener AK Zvornik Momčilo Mandić

On je dodao da je ubrzo nakon prvenstva za mlađe pionire, u Sarajevu održano prvenstvo za starije pionire.

 – Boris Krstić je u troskoku i skoku u vis osvojio srebrne medalje, dok je Ognjen Grujić u bacanju diska došao do bronzane medalje. Treba istaći i Leu Gajić za osvojeno červrto mjesto u troskoku, a isti uspjeh su ostvarile Milica Đorđić i Anđela Krstić u svojim disciplinama. Naredno prvenstvo BiH je za seniore i bice održano 7. i 8. avgusta – istakao je Mandić i dodao da su mišljenja da je vježbanje na otvorenom jedna od najboljih mjera u borbi protiv virusa korona i pandemije koja je preplavila cijeli svijet, a atletika kao kraljica sportova ima mnoge prednosti u odnosu na druge sportove.

(infobirac.net)