Zvaničnici Srpske i Zvornika čestitali Kurban-bajram

REGION

Zvaničnici Srpske i Zvornika čestitali Kurban-bajram

 

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je islamskim vjernicima predstojeći Kurban-bajram, uz želju da toplina prazničnih dana bude nadahnuće za bolji život i podstrek za međusobno poštovanje, zbližavanje i toleranciju.

Cvijanović je čestitku uputila poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftiji banjalučkom Nusretu Abdibegoviću i svim islamskim vjernicima u Republici Srpskoj i BiH.

– Povodom nastupajućeg Kurban-bajrama, Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH, upućujem iskrene čestitke sa željom da ovaj veliki vjerski praznik provedete u miru, dobrom zdravlju, sreći i blagostanju, zajedno sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama – navedeno je u čestitki predsjednika Srpske.

Danas je prvi dan Kurban-bajrama. To je drugi od dva velika vjerska praznika koji proslavljaju muslimani širom svijeta, a karakteriše ga prinošenje žrtve.

Meso žrtvovane životinje se dijeli na tri dijela – porodica zadržava jednu trećinu, drugu daju rodbini, prijateljima i komšijama, a treća se daje siromašnima i ugroženima.

Bajram su čestitali i drugi zvaničnici Srpske, a među njima i gradonačelnik Zvornik Zoran Stevanović.

(Izvor: rtrs.tv, infobirac.net)