U JZU „Bolnica Zvorniк“ počeo sa radom dječiji pulmolog

ZVORNIK

U JZU „Bolnica Zvorniк“ počeo sa radom dječiji pulmolog

 

Od utorka 28.7.2020. godine u JZU „Bolnica Zvornik“ počela je sa radom dječija pulmološka ambulanta u kojoj će preglede vršiti dr Ivana Prodanović specijalista pedijatrije i pulmologije.

Dječija pulmološka ambulanta radiće svakog utorka i četvrtka u periodu od 11:00 do 14:30 časova na drugom spratu upravne zgrade JZU „Bolnica Zvornik“. Pregledi se mogu zakazati pozivom na broj 056/211-112 lokal 138 – Odjeljenje za pedijatriju.

Prema riječima dr Ivane Prodanović dječija pulmologija je važna grana medicine koja se bavi liječenjem akutnih i hroničnih oboljenja disajnih organa. To su najčešće bolesti u uzrastu od rođenja do 18 godine života. Nikako ne treba ignorisati kašalj, zamaranje, sviranje u grudima, otežano disanje ili hrkanje kod djece jer su to samo neki od simptoma kada je vašem djetetu potreban pregled kod pulmologa. Rano otkrivanje smetnji i adekvatna terapija omogućavaju pravilan razvoj disajnih organa, aktivno bavljenje sportom i sprečavaju nastanak hronične opstruktivne bolesti i astme u odrasloj dobi. Dječiji pulmolog je tu da prepozna tegobe kod vašeg djeteta, da liječenje bude bez straha, da opusti vaše dijete i zbliži se sa njim.

Roditelji imaju važnu ulogu u liječenju djece i zbog toga je važno informisati roditelje o uzrocima i posljedicama bolesti gornjih i donjih disajnih puteva kod djece.

(Izvor: JZU „Bolnica Zvornik“ )