U Miloševićima kod Zvornika izgorjela stara vodenica i kace za rakiju, vlasnici sumnjaju na migrante

CRNA HRONIKA ZVORNIK

U Miloševićima kod Zvornika izgorjela stara vodenica i kace za rakiju, vlasnici sumnjaju na migrante

 

U požaru koji se desio noćas u zaseoku Miloševići, u Malešiću, kod Zvornika izgorjela je vodenica stara 200 godina, kace za rakiju i druga oprema koja se u njoj nalazila. Vlasnik zemljišta oko vodenice Radenko Tanacković smatra da su, vjerovatno, požar izazvali migranti.

 – Sinoć oko 21 čas, po priči komšija koji su do tada bili napolju, nije bilo nikakvog požara i sve je bilo u redu, da bi u toku noći izbio požar u kome je sve izgorjelo osim kazana za rakiju i kamena. Mislim da su ga izazvali migranti jer se vidi trag kuda su prošli. Migranti inače ovuda često prolaze idući iz Srbije preko Drine prema Sapni. Vidi se da je to bila velika grupa jer su pogazili sve pred sobom – ističe Tanacković i dodaje da su vodenicu renovirali prije četiri godine.

On kaže da je vodenica bila pravi etno muzej koja se očuvala i u posljednjem ratu.

Tragovi prolaska veće grupa migranata pored vodenice

 – Dok je bilo vode tu su svi mljeli i bila je vlasništvo svih nas. Pošto je okolo nje bila moja zemlja ja sam tu držao kace za rakiju, kazan i druge stvari i tu sam obično pekao rakiju. U vodenici nije bilo struje i bila je udaljena od kuća najmanje stotinu metara – ističe Tanacković i dodaje da se očekuje izlazak protivpožarnog inspektora na teren.

Iz PU Zvornik su nam potvrdili da im je oko 08,15 prijavljeno da je u toku noći došlo do požara na vodenici u mjestu Malešić. Po prijavi su postupili policijski službenici, a uviđaj je u toku.

Nakon uviđaja znaće se više detalja o ovom požaru. O prolasku migranata ovim područjem smo i ranije pisali te objavljivali video zapise naših pratilaca koji su snimili nekoliko grupa sa 70 i više migranata koji u ranim jutarnjim časovima ovom relacijom idu prema Sapni u FBiH.

(infobirac.net)