Tokom pojačane kontrole sankcionisana 42 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Tokom pojačane kontrole sankcionisana 42 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

 

Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 24. do 26. jula 2020. godine, u sklopu kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Vozite oprezno – putujte bezbjedno“, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 396 učesnika u saobraćaju, od kojih je 177 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 344 učesnika su podvrgnuta kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 42 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Šest vozača je lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg ili su odbili da se podvrgnu alkotestiranju, dok je jedan učesnik sankcionisan prilikom kontrole na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova. Pored toga, evidentirana su i 132 ostala prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

(PU Zvornik)

FOTO: Ilustracija, arhiv