Nakon što je polupao stakla na Domu zdravlja i nanio policajcima tjelesne povrede, Zvorničanin lišen slobode

CRNA HRONIKA MA Izdvojena ZVORNIK

Nakon što je polupao stakla na Domu zdravlja i nanio policajcima tjelesne povrede, Zvorničanin lišen slobode

 

Policijski službenici Policijske stanice Zvornik, lišili su slobode lice S.N. iz Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ i „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

Naime, Policijskoj stanici Zvornik, 26.7.2020. godine oko 21,50 časova, prijavljeno je da je jedno lice polupalo stakla na ulaznim vratima Doma zdravlja Zvornik. Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici PS Zvornik su izlaskom na lice mjesta zatekli lice S.N. koje je nastavilo sa narušavanjem javnog reda i mira galamom i vrijeđanjem, nakon čega je fizički napalo policijske službenike, nanijevši im tjelesne povrede.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. Policijski službenici nastavljaju sa daljim aktivnostima u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za krivična djela za koja se osumnjičeni tereti.

Podsjećamo, Кrivičnim zakonikom Republike Srpske propisano je da ukoliko je pri izvršenju krivičnog djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“, službenom licu nanesena tjelesna povreda ili mu je prijećeno upotrebom oružja, učinilac će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

(PU Zvornik)