Nakon napada na policajca lišen slobode

MILIĆI REGIJA BIRAČ

Nakon napada na policajca lišen slobode

 

Policijski službenici Policijske stanice Milići, lišili su slobode lice inicijala A.S. iz Milića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Naime, policijski službenici Policijske stanice Milići su, prilikom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, 24.7.2020. godine oko 23,50 časova, zaustavili i kontrolisali putnički automobil marke „audi”, kojim je upravljao A.S. iz Milića. Nakon što je odbio da se podvrgne kontroli prisustva alkohola u organizmu, A.S. je fizički napao policijskog službenika, ali je brzo spriječen u daljem činjenju nedozvoljenih radnji i lišen slobode. Policijski službenik tom prilikom nije zadobio tjelesne povrede.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu. Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem daljih mjera i radnji u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

U toku proteklih šest mjeseci tekuće godine, Policijska uprava Zvornik je evidentirala tri krivična djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

(PU Zvornik)

FOTO: Ilustracija, agencije