Zvornička bolnica dobila dva respiratora i ultrazvučni aparat

MA Izdvojena ZVORNIK

Zvornička bolnica dobila dva respiratora i ultrazvučni aparat

Predstavnici UNDP-a uručili su danas JZU Bolnica Zvornik dva respiratora i ultrazvučni aparat, koje je donirala EU.

Zamjenik direktora ove ustanove Zvornik Nataša Ivanović zahvalila se specijalnom predstavniku EU Džonu Salteru, kao i UNDP, preko koga je organizovana ova vrijedna donacija.

 – Ovo je vrlo značajna oprema koja će bolnici pomoći u zbrinjavanju oboljelih od kovida-19 – rekla je Ivanovićeva.

Podsjetivši da su ova regija i grad Zvornik pogođeni virusom korona, Ivanovićeva je rekla da su od početka juna registorana 222 slučaja oboljela od virusa, od kojih se 125 oporavilo, dok je aktivno zaraženo 97 osoba.

 – U posljednjih mjesec dana imali smo nekoliko pacijenata sa teškom kliničkom slikom, zbog čega su transportovani na dalje liječenju u Univerzitetski klinički centar Banjaluka –  rekla je Ivanovićeva.

Ona je dodala da trenutno u kovid odjeljenju zvornike bolnice ima 12 pacijenata, od kojih niko nije na vještačkoj ventilaciji.

Pomoćnik direktora JZU Bolnica Zvornik Branislav Perić rekao je da su zdravstveni radnici ove bolnice koji su pozitivni na virus koorna, među kojima ima i nekoliko hirurga, pod terapijom i da se osjećaju dobro.

Izrazivši nadu da će se svi uskoro vratiti redovnim obavezama, Perić je rekao da se oboljeli zdravstveni radnici nalaze u kućnoj izolaciji i da su svakodnevno u kontaktu sa respiratornom jedinicom na kontrolnim pregledima i da su svi stabilno i dobro.

(infobirac.net)