Komentar glavnog i odgovornog urednika Euroblica Siniše Trkulje – Šta su to borci?

REGION

Komentar glavnog i odgovornog urednika Euroblica Siniše Trkulje – Šta su to borci?

Foto: Siniša Pašalić Paša

Između vlasti i opozicije u Srpskoj nema razlike. Pokazali su to lideri parlamentarnih političkih partija prije dva dana na Palama. U ratnoj prestonici potpisali su sporazum sa prvim predsjednikom NSRS Momčilom Krajišnikom o isplati valorizovane ratne naknade poslanicima prvog saziva parlamenta, članovima Vlade i tri člana Predsjedništva Srpske, a sve bi trebalo da košta preko 10 miliona KM.

Bio je ovo još jedan vruć šamar za sve one prave stvaraoce koji su četiri godine proveli u rovovima, ali i penzionere i druge ugrožene kategorije.

Krajišnik je nestao sa političke scene, ali i dalje jaše na grbači ovog naroda. Srpska je mogla Momu i pajdaše da podmiri i šumom i to onom istom koju je svojevremeno Radovan Karadžić obećao borcima.

Kao pripadnik Vojske RS i ratni vojni invalid duboko sam povrijeđen odlukom o isplati valorizovane ratne naknade jer dobro znam neke poslanike iz tog prvog saziva, čiji su sinovi bili zaštićeni, a neki su i porodice smjestili u Srbiju.

Ti isti stvaraoci su šetali mirno, neki se i bogatili, i moglo im se jer su ih štitili oni pravi stvaraoci – borci na prvim linijama.

Šta je sa pravim borcima, porodicama palih boraca i ratnim vojnim invalidima? Ko to ima pravo njihove zasluge da gura u drugi red? Ova pitanja postavljam liderima vladajućih i opozicionih stranaka iz Srpske.

Ogroman broj njih živi teško, teže nego neki poslanici iz prvog saziva NSRS. Jedva preživljavaju, rade na dnevnice…

Da nešto tu ne štima pokazao je nedavni miting u Banjaluci kad je vladajućima „neko“ podvalio izvjesnog Peru Maljutku, prevarnta koji je osuđivan u Srpskoj i Srbiji, a koji se svojevremeno, varajući privrednike, lažno predstavljao kao Milorad Dodik.

Mjesta na bini pred vladajućima tad nije bilo za one prave i istinske borce. Zašto?

Poštovani čitaoci, građani i borci ne zamjerite im, jer veliki broj današnjih poslanika i funkcionera nije učestvovao u ratu i stvaranju Srpske.

U to vrijeme vladavine i moći SDS i samozvanih stvaraoca, ogromna većina njih bila je u pelenama, vrtićima i školama, a tamo su ih i u to vrijeme učili da je poltronstvo majka mudrosti. Oni su to usavršili i zato nam je danas ovako.

izvor: srpska info