Prijavite se na planinarsko-pješački pohod „Staza zdravlja“

BRATUNAC

Prijavite se na planinarsko-pješački pohod „Staza zdravlja“

 

Ovog vikenda biće održan planinarsko-pješački pohod Repovac – Skaradovica – Rajska plaža u dužini od 22 kilometra.

Pohod organizuju bratunačke organizacije, Planinarsko društvo Kik, Brdsko-biciklistički klub Mountain Bike kao i udruženja žena Priroda i Maja.

Aktivnost ima za cilj promociju novog turističkog proizvoda iz oblasti avanturstičkog turizma na području ove opštine nazvan Staza zdravlja.

Dionica je duga 22 kilometra i prepuna je prirodnih ljepota, brojnih vidikovaca, šarenolikim svijetom flore i faune i kao takva predstavlja sjajan izbor za bjeg od svakodnevnih stresnih situacija bez kojih je savremeni život nezamisliv.

Staza je izgrađena u projektu „Promocija i razvoj seoskog i avanturističkog turizma na području opštine Bratunac“,  koji su partnerski sprovele UŽ Maja i UŽ Priroda uz podršku Evropske unije kroz Projekat za razvoj i promociju turizma Vijeća za regionalnu saradnju – RCC.

U vrijeme virusa korona, kada moramo biti odgovorni i prema sebi i prema drugima, te čuvati i fizičko i mentalno zdravlje, izleti u prirodi su idealno rješenje, poštujući ograničenja i fizičku udaljenost između ljudi. Stoga je ovaj pohod, ne samo promocija novog turističkog proizvoda opštine Bratunac, već i način da se odgovorno družimo u prirodi i čuvamo svoje i tuđe fizičko i mentalno zdravlje. 

Vaš Shooter!

Organizatori su za sve učesnike obezbijedili zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju, a pripemili su i doručak i lanč pakete kao i doček na finalnom odredištu, Rajska plaža.

Početak pohoda planiran je za subotu, 25. juli, od 8.00 časova sa lokacije samouslužne autopraonice u Repovcu, dok je dolazak na Rajsku plažu predviđen je u periodu između 15.00 i 17.00 časova.

Prijaviti se možete dikretno Planinarskom društvu „Kik“, ili na e mail: jelika@spinter.netpriroda@teol.net i telefone: 056/410-662 ili 056/465-365 najkasnije do 24. jula.

(Izvor: esrebrenica.ba)