Zamjenik ministra civilnih poslova Siniša Ilić: Mjesto direktora Uprave za indirektno oporezivanje pripada srpskom kadru

REGION

Zamjenik ministra civilnih poslova Siniša Ilić: Mjesto direktora Uprave za indirektno oporezivanje pripada srpskom kadru

Zamjenik ministra civilnih poslova Siniša Ilić obavio je danas konsultacije sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom pred sjednicu koja će biti održana u četvrtak 23. jula. Nakon sastanka je jasno da će predstavnici srpskog naroda u Savjetu ministara imati zajedničke stavove i da će tražiti da se nastavi proces imenovanja rukovodilaca na nivou BiH.

– Razgovorali smo o dnevnom redu koji je bio sporan na prekinutoj sjednici i o nekim pitanjima koja su izuzetno bitna za predstavnike srpskog naroda u zajedničkim institucijama. Nakon konstituisanja Savjeta ministara i imenovanja direktora SIPA i RAK-a, na red je došlo veoma važno pitanje imenovanja direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH. Mi nemamo nikakvu dilemu i mjesto direktora UIO pripada srpskom kadru po nacionalnom ključu. Do sada su po dva mandata na direktorskim pozicijama imali predstavnici Bošnjaka i Hravata, pa sada ne bi trebalo uopšte biti polemike oko dolaska direktora iz reda srpskog naroda – rekao je Ilić.

Fotelja direktora Uprave za indirektno oporezivanje po nacionalnom ključu bi trebala pripasti srpskom kadru, ali bez obzira na to Hrvati i Bošnjaci ne odustaju od direktorske funkcije UIO.

infobirac.net