Saopštenje GU Zvornik: U kovid odjeljenju smješteno 13 pacijenata, 11 iz Zvornika i po jedan iz Vlasenice i Šekovića – među zaraženim dva ljekara iz bolnice (VIDEO)

ZVORNIK

Saopštenje GU Zvornik: U kovid odjeljenju smješteno 13 pacijenata, 11 iz Zvornika i po jedan iz Vlasenice i Šekovića – među zaraženim dva ljekara iz bolnice (VIDEO)

 

Gradski štab za vanredne situacije usaglasio je svoje zaključke sa zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije kojim su do 3. avgusta produžene mjere kojim se:

– zabranjuju javna okupljanja u grupama većim od 50 lica;
– ograničava radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od 06:00 do 23:00 časa i
– dozvoljavaju takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz prethodne saglasnosti Ministarstva porodice, omladine i sporta i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Кorišćenje zaštitne maske obavezno je i na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće obezbijediti fizičku distancu od dva metra.

Ranijim zaključkom Gradskog štaba za vanredne situacije ugostiteljskim i drugim objektima zabranjeni su do daljnjeg muzika uživo i di-džej izvođači.

Još sedam lica na području grada Zvornika pozitivno je na virus korona. Od 8. juna do danas ukupno je testirano 1.220 lica, a zaraženo 205. Aktivan je 101 slučaj. Rezultati se čekaju za 56 lica.

U kovid odjeljenju zvorničke bolnice smješteno je 13 pacijenata, 11 su iz Zvornika i po jedan iz Vlasenice i Šekovića. Tri bolesnika imaju tešku kliničku sliku, dok je kod ostalih kliničko stanje relativno zadovoljavajuće. Jedanaest je uz ostalu i na terapiji kiseonikom. U toku prethodnog dana jedan pacijent je transportovan na UКC Banjaluka zbog veoma teškog oblika bolesti. Raspoloživi kapaciteti u COVID odjeljenju potpuno su popunjeni.

U kućnoj izolaciji se nalazi 356 lica, a istekla je za 642.

Inspekcijski organi pojačano vrše kontrole poštovanja preventivnih mjera.

Apeluje se na građane da budu odgovorni prema sebi i drugima, da izbjegavaju okupljanja, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu.

Још седам лица на подручју града Зворника позитивно је на вирус корона. Од 8. јуна до данас укупно је тестирано 1.220…

Posted by Zoran Stevanović -Зоран Стевановић on Tuesday, July 21, 2020

(Izvor: GU Zvornik)