Saopštenje GU Zvornik: Zaraženo još jedno lice iz Zvornika, u UKC Banjaluka prebačena jedna osoba zbog teškog oblika bolesti

MA Izdvojena ZVORNIK

Saopštenje GU Zvornik: Zaraženo još jedno lice iz Zvornika, u UKC Banjaluka prebačena jedna osoba zbog teškog oblika bolesti

 

Кod jednog lica na području grada Zvornika u prethodna 24 časa utvrđeno je da je pozitivno na virus korona. Time je ukupan broj pozitivnih od 8. juna 198, od kojih je 78 lica završilo i obaveznu kućnu izolaciju nakon negativnog rezultata retestiranja, dok je za još 28 izrečena izolacija poslije negativnog testa.

Aktivna su 92 slučaja. Ukupno je do danas testirano 1.188 lica. Rezultati se čekaju za 40 uzoraka.

U toku jučerašnjeg dana jedan pacijent iz kovid odjeljenja zvorničke bolnice transportovan je u UКC Banjaluka zbog veoma teškog oblika bolesti. Trenutno je u odjeljenju 12 pacijenata od kojih 11 iz Zvornika i jedan iz Vlasenice. Tešku kliničku sliku imaju tri bolesnika, dok je kod ostalih kliničko stanje relativno zadovoljavajuće. Jedanaest pacijenata je uz ostalu i na terapiji kiseonikom. Raspoloživi kapaciteti u kovid odjeljenju bolnice skoro su potpuno popunjeni.

U kućnoj izolaciji se nalazi 345 lica, a istekla je za 642.

Gradski štab za vanredne situacije je, zbog svakodnevnog porasta broja zaraženih virusom korona i velikog pritiska na Dom zdravlja i bolnicu, donio zaključak kojim se ugostiteljskim objektima zabranjuje muzika uživo i di-džej izvođači. Inspekcijski organi pojačano vrše kontrole poštovanja preventivnih mjera.

Apeluje se na građane da budu odgovorni prema sebi i drugima, da izbjegavaju okupljanja, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu.

(Izvor: GU Zvornik)