Građani Srbije će od sutra rezultate testa na virus korona moći da dobiju i preko mobilnih telefona

REGION

Građani Srbije će od sutra rezultate testa na virus korona moći da dobiju i preko mobilnih telefona

 

Jedna od tema konferencije za medije posvećene virusu korona bio je i zastoj u pristizanju rezultata testova, a pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković najavio je da bi od sutra trebalo da startuje aplikacija preko koje bi građani trebalo da dobiju rezultate svog testa na mobilni telefon.

– Što se tiče pitanja vezanog za testiranje i rad Vatrenog oka, mi smo rekli da je bilo zastoja u radu i u ponedeljak je premijerka pričala o tome. Mislim da smo sa današnjim danom uspeli da nadoknadimo zaostatke i da izađemo iz svega toga. Sve je manje i manje tih repova. Mislim da ćemo od sutra uspeti da ispoštujemo ovo što nam je i cilj da nalazi budu za maksimalno 48 sati – istakao je Gojković i dodao da nisu sve laboratorije imale problema sa tim.

On je rekao i da je Vlada u saradnji sa Kancelarijom za IT napravila aplikaciju putem koje će građani koji su testirani uz notifikaciju i aplikaciju moći da provere direktno rezultate i da kroz istu dobiju rezultat putem mreže i da li je njihov nalaz pozitivan ili negativan.

On je naglasio da bi to trebalo sutra popodne da startuje.

(Izvor: blic.rs)