U kovid odjeljenju zvorničke bolnice 12 pacijenata, očekuju se rezultati za još 50 testiranih

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

U kovid odjeljenju zvorničke bolnice 12 pacijenata, očekuju se rezultati za još 50 testiranih

 

U Zvorniku je od jutros 19 novozaraženih virusom korona tako da je broj aktivnih slučajeva zaraze 97. Od 8. juna u Zvorniku evidentirano je 197 pozitivnih lica. Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Zvornik testirala je 1.188 osoba, a trenutno se za 50 lica očekuju rezultati.

Od 12 pacijenata u kovid odjeljenju zvorničke bolnice, 11 je iz Zvornika, a jedna osoba je iz Vlasenice. Većina, uz ostalu terapiju, je i na terapiji kiseonikom. Jedan od hospitalizovanih ima tešku kliničku sliku, zbog prethodnog pratećeg neurološkog oboljenja. Raspoloživi kapaciteti ovog odjeljenja su 19 kreveta.

Кomunalna policija grada Zvornika kontroliše 425 Zvorničana koji se nalaze u kućnoj izolaciji dok je ova mjera završena za 563 lica.

Gradski štab za vanredne situacije je, zbog svakodnevnog porasta broja zaraženih virusom korona i velikog pritiska na Dom zdravlja i bolnicu, donio zaključak kojim se ugostiteljskim objektima zabranjuje muzika uživo i di-džej izvođači. Inspekcijski organi pojačano vrše kontrole poštovanja preventivnih mjera.

Apeluje se na građane da budu odgovorni prema sebi i drugima, da izbjegavaju okupljanja, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu.

(GU Zvornik)