Preminuo radnik Gradske uprave koji je bio zaražen korona virusom – Stevanović:

MA Izdvojena ZVORNIK

Preminuo radnik Gradske uprave koji je bio zaražen korona virusom – Stevanović: Od ponedjeljka očekujemo novo pooštravanje mjera

 

Jedan radnik Gradske uprave u Zvorniku i član Gradskog štaba za vanredne situacije koji je bio zaražen virusom korona je preminuo danas u UKC u Banjaluci, potvrdio je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović na današnjoj pres konferenciji. 

On je ovim povodom izrazio saučešće porodici preminulog.

 – Danas imamo 19 zaraženih, a ovi rezultati se mogu posmatrati dvostruko. To su rezultati testiranih 16. i 17. tako da smo juče imali jednog zaraženog, a danas 19. Sve dok posmatrate brojeve negdje drugo čini vam se da je sve to daleko dok se ne desi da umre neko koga poznajete i ko ni po godinama, ni po zdravstvenom stanju prije korone, niti po načinu života nije zaslužio da umre. Onda moramo postati svjesni da disciplina svakoga od nas mora biti na najvišem nivou kako bismo ovo zaustavili i pobijedili – rekao je Stevanović i pozvao sugrađane da nose maske, održavaju distancu i higijenu ruku.

On je dodao da u ponedjeljek, kada će vjerovatno biti i sjednica Republičkog štaba za vanredne situacije, očekuje pooštravanje mjera te naveo da su kapaciteti kovid odjeljenja zvorničke bolnice skoro popunjeni.

 – Apelujemo na sugrađane koji imaju bilo kakve simptome da ne koriste samoinicijativno lijekove već da se odmah jave u ambulante jer su najteži slučajevi koje imamo u našoj bolnici i UKC u Banjaluci zapravo plod zapuštenosti, odnosno javljali su se desetak dana poslije prvih simptoma – istakao je Stevanović.

On je pozvao sve sugrađane koji proslavljaju vjerske praznike da to učine u krugu svojih porodica.

 – Sutra je molitva u Jasenici i nekim drugim mjesnim zajednicama te apelujemo na sve naše sugrađane da te proslave obave u porodičnom krugu – rekao je Stevanović.

On je najavio pojačane kontrole policije i komunalne policije za dane vikenda te istakao da će se kontrolisati nošenje maski, rad ugostiteljskih objekata i veća okupljanja.

(infobirac.net)