Uručena oprema preduzetnicima u okviru projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti zapadnog Balkana“

VLASENICA

Uručena oprema preduzetnicima u okviru projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti zapadnog Balkana“

 

U Vlasenici je uručena donacija za četiri korisnika projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti zapadnog Balkana“ koji se bave zanatskom i ugostiteljskom djelatnošću.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 90.000 КM, od kojih je opština Vlasenica finansirala 32.000 КM, korisnici 13.500 КM, a ostatak njemačka nevladina organizacija „Help“.

Donaciju su uručili šef Odsjeka za razvoj Željko Damljanović i projekt menadžer u organizaciji „Help“ Šemsudin Maljević.

 – Projektom je obuhvaćeno 20 korisnika koji su dobili grant u nematerijalnim sredstvima, odnosno u traženoj opremi i mehanizaciji, u iznosu od po 4.000 КM. Pored poljoprivredne mehanizacije koja je ranije podijeljena korisnicima, danas smo uručili opremu za dva restorana, vulkanizersku radnju i korisniku koji se bavi izradom stolarije – izjavio je Damljanović.

Projekt-menadžer u organizaciji „Help“ Šemsudin Maljević kaže da je bilo teško odabrati korisnike, jer u Vlasenici ima mnogo vrijednih ljudi.

 – Drago nam je da smo ušli i u taj dio privrede, da zanatlije i ugostitelji dobiju priliku za pokretanje biznisa ili osnaživanje postojećeg. Mi ćemo u narednom periodu pratiti korisnike, da li im ono što rade donosi prihode, vidjeti kako teče njihov poslovni plan i da li smo im pomogli ovim projektom – izjavio je Maljević.


Jelena Pejić ovim projektom proširiće svoju ugostiteljsku djelatnost.

 – Imam kafić, a sada sam uz pomoć organizacije „Help“ i opštine obezbijedila sve stvari za restoran. Zaposliću još tri radnika koji će mi pomagati u kuhinji, a obezbijediću i bolju egzistenciju – rekla je Pejićeva.

Projekat „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti zapadnog Balkana 2019-2020“ je regionalnog karaktera i u njega je uključeno više zemalja regiona.

(Izvor: opstinavlasenica.org)