Javni poziv za programe zapošljavanja u RS – primjer firme „Eкo plast” iz Bratunca

BRATUNAC ZVORNIK

Javni poziv za programe zapošljavanja u RS – primjer firme „Eкo plast” iz Bratunca

 

U Republici Srpskoj je u toku Javni poziv za programe zapošljavanje koje je raspisao Zavod za zapošljavanje Republike Srpske. 

Programom će biti obuhvaćemo više kategorija među kojima su zapošljavanje i samozapošljavanje djece palih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida, mladih pripravnika sa SSS i VSS, ciljanih kategorija u privredi te zapošljavanje u privredi nakon obuke, prekvalifikacije i dokvalifikacije, a u programu mogu da učestvuju i lokalne zajednice.

Na sajtu Zavoda za zapošljavanje naveden je i primjer uspješno realizovanog programa zapošljavanja iz Bratunca. 

Primjer pozitivne prakse sa područja opštine Bratunac je ambicioznost i hrabrost mladog čovjeka koji se odlučio na veliki poduhvat, a sve s ciljem obezbjeđenja egzistencije za sebe i svoju četvoročlanu porodicu.

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske prepoznao je osjetljivost problema i Ivici Ćirkoviću koji je aplicirao po Programu podsticaja razvoja preduzetništva kod mladih starosti do 35 godina – ,,startap (start-up) Srpska” odobrio sredstva za pokretanje vlastitog biznisa.

  – U 2019. godini pokrenuo sam samostalnu djelatnost i registrovao preduzeće za proizvodnju briketa „EКO PLAST” Bratunac. Do tada sam živio izuzetno težak život i nisam imao stalna primanja. Radio sam sve moguće poslove kako bih prehranio porodicu i zato s punim pravom kažem da mi je 2019. godina otvorila novu stranicu života – naglašava Ćirković.

Kompletan tekst poziva pročitajte na linku ispod teskta: 

http://www.zzzrs.net/images/uploads/javni_pozivi/JAVNI_POZIV_2020.pdf

(Izvor: zzrs.org, infobirac.net)