Stevanović: Nismo izvukli pouke, slijedi stogo kažnjavanje neodgovornih, policija i druge službe će reagovati, moguće obnavljanje volonterskog servisa

MA Izdvojena ZVORNIK

Stevanović: Nismo izvukli pouke, slijedi stogo kažnjavanje neodgovornih, policija i druge službe će reagovati, moguće obnavljanje volonterskog servisa

 

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović najavio je na današnjoj pres konferenciji strogo kažnjavanje neodgovornih, pogotovu za nenošenje maski kao i okupljanja te dodao da nam prijeti kolaps ako građani ne budu odgovorniji.

 – Svako ko bude bez maske od danas će biti kažnjen. Svaka grupa od 10 i više ljudi, takođe. Nismo izvukli pouke iz dosadašnje situacije i prijeti nam kolaps. Lako je opet uvesti policijski čas i vanredno stanje, a šta ćemo onda na proljeće. Šta će biti sa ekonomijom? Zato ćemo najstrože kažnjavati sve koji se ne pridržavaju izrečenih mjera. Zapitajte se zašto nema zaraženih među starijim od 65 godina. To je zato što su naučili kako treba odgovorno da se ponašaju. Mnogi ne vjeruju da virus postoji i meni govore da je to prevara, a ne vide šta se dešava. Mi nemamo više pravo ni na kakvo propuštanje jer danas imamo pet ozbiljno ugroženih pacijenata – istakao je Stevanović i dodao da sve gradske službe stoje na raspolaganju građanima, a vjerovatno će se, ukoliko se ukaže potreba, obnoviti i rad volonterskog servisa. 

Zbog slučajeva da nisu prijavljeni kontakti zaraženih ili zbog najava slavlja i okupljanja danas će biti održan sastanak sa predstavnicima PU Zvornik.

 – Svi porodični događaji i slavlja u naredne dvije nedjelje će biti kontrolisani i policija će otići u svaku kuću da to otkaže. Pored toga, ukoliko se dokaže da je neko imao zabranu kretanja, a prekšio je tu zabranu biće strogo kažnjen – istakao je Stevanović.

On je dodao da će zbog popunjenosti kovid odjeljenja zvorničke bolnice, u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite, pacijente iz Zvornika slati u Bijeljinu.

 – Oni u staroj bolnici imaju oko 70 ležaja i njihovi kapaciteti nisu popunjeni i tu šaljemo naše pacijente. Danas smo imali tri takva slučaja – rekao je Stevanović.

(infobirac.net)