Saopštenje GU Zvornik: Popunjeni kapaciteti kovid odjeljenja zvorničke bolnice

MA Izdvojena ZVORNIK

Saopštenje GU Zvornik: Popunjeni kapaciteti kovid odjeljenja zvorničke bolnice

 

U zvorničkoj bolnici popunjeni su raspoloživi kapaciteti u izolovanom odjeljenju kovid. U njemu je smješteno 14 pacijenata, 11 su iz Zvornika i po jedan iz Bratunca, Osmaka i Vlasenice. Svi su relativno zadovoljavajućeg kliničkog stanja.

Na području grada Zvornika u protekla 24 časa među uzorkovanim licima nije bilo novozaraženih virusom korona.

Od 8. juna testirane su 1.122 osobe. Od ukupno pozitivnih 166 lica aktivno je 90 slučajeva. Obavezna kućna izolacija nakon negativnog testa istekla je za 43 osobe, a još 33 lica koja su na ponovljenom testiranju bila negativna nalaze se u kućnoj izolaciji.

Čekaju se rezultati za 62 uzorka. Iz kućne izolacije izašle su 483 osobe. Ova mjera je na snazi za 383 lica.

Vaš Shooter!

Gradski štab za vanredne situacije je, zbog svakodnevnog porasta broja zaraženih virusom korona i velikog pritiska na Dom zdravlja i bolnicu, donio zaključak kojim se ugostiteljskim objektima zabranjuje muzika uživo i di-džej izvođači. Inspekcijski organi pojačano vrše kontrole poštovanja preventivnih mjera.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da, u cilju zaštite sopstvenog i zdravlja drugih, te kako ne bi došlo do dodatnog pooštravanje mjera, izbjegavaju okupljanja, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu.

(GU Zvornik)