Prijedlog sporazuma za granični prelaz na lokaciji Bratunac-Ljubovija

BRATUNAC REGION

Prijedlog sporazuma za granični prelaz na lokaciji Bratunac-Ljubovija

 

Savjet ministara utvrdio je na sjednici u Sarajevu prijedlog sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Srbije o izgradnji i uspostavljanju novog zajedničkog graničnog prelaza na lokaciji Bratunac – Ljubovija, sa izvještajem o pregovorima.

Prema ovom sporazumu, koji je predložilo Ministarstva komunikacija i transporta, dvije zemlje će na zajedničkoj lokaciji Bratunac- Ljubovija izgraditi i otvoriti zajednički granični prelaz za međunarodni drumski saobraćaj putnika i robe na kojem se izvoze, uvoze i provoze sve vrste robe, osim onih koje podliježu inspekcijskom nadzoru i plaćanju akcize, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Vaš Shooter!

Izgradnjom ovog graničnog prelaza sa pristupnom saobraćajnicom na teritoriji BiH nastavlja se dobra saradnja BiH i Srbije, nakon što su dvije zemlje dogovorile realizaciju projekta izgradnje mosta preko rijeke Drine na lokaciji Bratunac-Ljubovija, ističe se u saopštenju.

Ovaj projekat se realizuje na osnovu potpisanog Sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Srbije o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Drine sa pratećim putnim objektima na lokaciji Bratunac – Ljubovija.

Vaš Shooter!

Projekat bi trebalo da bude završen do kraja godine.

Prijedlog sporazuma biće dostavljen Predsjedništvu BiH u dalju proceduru, a za potpisnika je u ime BiH predložen ministar komunikacija i transporta.

(Izvor: rtrs.tv)