Pres konferencija PU Zvornik: U prvih šest mjeseci evidentirano 15 odsto manje krivičnih djela nego prošle godine

MA Izdvojena ZVORNIK

Pres konferencija PU Zvornik: U prvih šest mjeseci evidentirano 15 odsto manje krivičnih djela nego prošle godine

 

Načelnik Odjeljenja za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru kriminalističke policije Srpko Milošević rekao je na redovnoj pres konferenciji da je na području PU Zvornik u prvih šest mjeseci evidentrano ukupno 275 krivičnih djela, što je manje za 15,4 odsto, u odnosu na isti period prošle godine kada je evidentirnao 325 krivičnih djela.

Ističući da je zbog ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podneseno 250 izvješataj protiv 255 lica, Milošević je rekao da je evidentirano 85 lica koja su povratnici u vršenju krivičnih djela, kao i šest maloljetnika.

 – U izvještajnom periodu evidentirana su četiri slučaja prijave nestanka lica i sva su pronađena. U strukturi kriminaliteta najbrojnija su krivična djela opšteg kriminaliteta kojih je evidentirano 238, jedno krivično djelo razbojništav koje je rasvijetljeno, te dva krivična djela otuđenja dva automobila koja su pronađena i vraćena vlasicima. Evidentriano je i 12 krivičnih djela privrendog kriminaliteta, od kojih je pet nedozvoljena trgovina, dva zloupteba položaja, jedna pronevjera, dva krivična djela povrede službenog pečata i dva krivična djela iz kategorije ostalo –  rekao je Milošević.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević je, izlazeći iz konteksta šestomjesečnog izvještaja, rekao da su pripadnici Policijske uprave Zvornik imali veliki broj obezbjeđenja javnih skupova.

Vaš Shooter!

 – Obezbjeđivali smo 5. jula obilježavanja stradanja Srba u Bratruncu, od 8. do 10. jula ‘Marš mira’ od Crnog Vrha do Potočara, 11. jula Кomemorativni skup Bošnjaka u Potočarima, 12. jula obilježavanja stradanja Srba u Zalazju, Biljači i Bratuncu, te 13. jula obilježavanje stradanja Bošnjaka u organizaciji svih udruženja iz Srebrenice – rekao je Vasiljević i naglasio da su svi skupovi prošli mirno i bezbjedno i naglasio da su obezbjeđivani u skladu sa preporukama Republičkog kriznog štaba u borbi protiv širenja pandemije virusa korona.

Vasiljević je rekao da u izvještanom peridou nije bilo krivičnih djela koja bi mogla da izazovu neku vrstu netrpeljivosti, niti uznemirenosti većeg broja građana.

Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Dražan Erkić rekao je danas da je u prvih šest mjeseci ove godine na području koje pokriva ova policijska uprava evidentirano 359 ilegalnih migranata, što je, u osnosu na isti period prošle godine, više za 320 ilegalnih migranata.

On je dodao da je u prvih šest mjeseci na obali Drine pronađen leš, koji svojim izgledom podsjeća na lice afroazijskog porijekla, čija je smrt nastupila usljed utapanja, što je potvrđeno i obdukcijom.

 – Na putevima koje kotroliše Policijska uprava Zvornik u prvih šest mjeseci evidentirana je 241 saobraćajna nezgoda, što je manje za četiri saobraćajne nezgode u istom periodu prošle godine. Od ukupnog broja evidentiranih saobraćajnih nezgoda, četiri su bile sa četiri poginula lica, 11 sa teško povrijeđenim i 46 sa lakše povrijeđenim licima, dok je 180 saobraćajnih negoda bilo sa materijalnom štetom – rekao je Erkić.

Prema njegovim riječima, za prvih šest mjeseci kontrolisano je 6.671 vozač i vozilo, evidentiran 6.321 prekršaj, zbog čega je izdato 6.186 prekršajnih naloga. Iz saobraćaja je isključeno 128 vozila i 417 vozača, a od ukupnog broja isključenih vozača, 263 isključena zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

 – Devet vozača isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem narkotičkih sredstava – rekao je Erkić.

(infobirac.net)