Ove godine za uređenje zvorničkih škola 250.000 KM – osnovcima u Kozluku nova biblioteka

MA Izdvojena ZVORNIK

Ove godine za uređenje zvorničkih škola 250.000 KM – osnovcima u Kozluku nova biblioteka

 

Za uređenje školskih objekata na području Zvorniku ove godine će kroz sredstva iz Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti biti izdvojeno 250.000 KM. Već je završen projekat uređenja termoizlacije TŠC-a u Karakaju te uređenje prostora oko fiskulturne sale, uskoro kreću i radovi na uređenju nove biblioteke u Kozluku, te drugi radovi ne krečenju i uređenju objekata u koje, prema posljednjim najavama iz resornog ministarstva, učenici treba da krenu 1. septembra.

Darko Stefanović, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti ističe da se svake godine izvode određeni radovi kako bi se i u starijim objektima, pored novih škola i fiskulturnih sala koje su napravljene u posljednjih desetak godina, stvorili što bolji uslovi za rad i boravak učenika.

 – Do sada su završeni radovi na utopljavanju zgrade TŠC-a u Karakaju, uređenju prostora oko fiskluturne sale, neki objekti su već završili sa krečenjem učionica, rade su oluci i dio krovne konstrukcije u SŠC-u, a ovih dana će biti završen video nadzor u novom objektu područne osnovne škole u Karakaju. Imamo još nekoliko zahtjeva koje su nam poslale osnovne škole i ti radovi će uskoro krenuti kako bismo iskoristili ovu ljetnju pauzu za završtak planiranih investicija u vrijednosti od 250.000 koliko je planirano u okviru našeg odjeljenja – istakao je Stefanović i najavio da će uskoro početi i radovi na uređenju biblioteke za Osnovnu školu „Petar Kočić“ u Kozluku.

 – Prošle godine smo im pomogli u nabavci potrebnih knjiga, ove godine ćemo finansirati uređenje i opremanje novog prostora za biblioteku, a vrijednost tih radova je 6.000 KM – rekao je Stefanović.

Slavica Milić, direktorica škole u Kozluku kaže da će pored biblioteke u novoj prostoriji biti uređen i čitaonički dio te prostor za rad sa djecom sa smetnjama u razvoju.

 – Ranije je biblioteka bila u prostoriji koja je smještena van centralne zgrade, gdje nije bilo grijanja, te je zbog vlage i prokišnjavanja bila neuslovna. Sada ćemo u dijelu jedne učionice i toaleta koji se ne koriste napraviti novu prostoriju za biblioteku i čitaonicu te kutak za djecu za smetnjama u razvoju. Stoga smo zahvalni Gradskoj upravi na pomoći koju nam kontinuirano pruža jer je potrebno dosta ulaganja u ovu školu – rekla je Milićeva i dodala da je Gradska uprava participirala i u projektu vrijednom 8.000 KM sa organizacijom „Vrld vižn“ kada su prošle godine dobili potrebne lektire.

 – Zahvaljujući tom projektu mi smo dobili sve lektire od drugog do devetog razreda te će svi naši učenici sada pored potrebnih knjiga imati i lijep prostor za čitanje i druženje sa knjigom dok čekaju prevoz ili druge obaveze ili pohađaju sekciju kreativaca koju vodi naša bibliotekarka – istakla je Milićeva.

Školu u Kozluku, u centralnom objektu, pohađa 287 đaka, a ukupno sa područnim školama 430 učenika.

Zamijenjena stolarija, potrebna nastrešnica

U Osnovnoj školi „Petar Kočić“ ranije je urađeno malterisanje objekta tako da je zgrada dobila novi izgled, a zamijenjena je i vanjska stolarija.

 – U skorije vrijeme bi bilo potrebno da se zamijene ulazna vrata i postavi nastrešnica iznad ulaza kako bi učenici bili zaštićeni od padavina prilikom izlaska iz škole – istakla je Milićeva.

(infobirac.net)